vineri, 17 iulie 2009

jurnalul meu de lesbiana - medeea iancu

Odata cu coletul cu gandurile unei lesbiene, am mai luat si alta carte, nici macar nu stiu daca merita sa scriu despre ea. Ma gandisem ca daca tot ma consta trasportul indiferent de nr de carti , de ce sa nu ma si amuz. Eh si asa m-am trezit cu "jurnalul meu de lesbiana" de medeea iancu, cu un subtitlu f pompos " sau despre fenomenologia imaginii".

Deci sa nu va fie mila de mine, cartea alexandrei toader mi-a luat cam 2 ore/ 2 ore jumate. Iar cartea asta maxim o ora. Daca scrii lesbiana pe coperta vinzi. Poate nu f mult, dar tot vinzi ceva. Adica ai un oarecare target ( de gang).

Cartea medeei iancu e o mare amestecatura: de pretentii filozofice , de fragmente de jurnal ( in care nu stiu care e partea lesbiana ca ea e cu una heloise in care incearca sa se regaseasca si iubeste pe unul de 47 de ani si isi aminteste de alt iubit ), de critica de teatru si de film, de teorie teatrala ( desi cam mult spus), fragmente de vise haotice avangardiste , daca nu ar fi doar pur haotice, descrieri ale unei lumi ce traieste in instinctual ( deja eu sunt imuna dupa vulgaritatile fracturistilor). Si toate acestea in doar 60 de pagini cu scris f spatiat. Draga medeea, daca nu vine inspiratia, daca nu ai nimic de spus, nu te forta.

Da, si mie mi-a placut amelie poulain, ca altceva in comun cu acesta carte nu am gasit.

* si parca era don juan, eu de dom juan cum il ortografiaza medeea nu am auzit

so, e mai mult o carte de citit pe dunga, de rasfoit, are si poze, dar daca iti pui prea mult minte cu ea iti ramane mintea-n cruci

5 comentarii:

  1. Draga Ana Maria ,
    am ramas impresionat de stilul tau . Pur si simplu . Nu vreau sa te dau cu peria , nu vreau sa te elogiez , nici macar nu incerc sa-ti retin in vreun fel atentia..Ce pot sa spun cu certitudine , e faptul ca daca nu te apuci TU de scris , faci o maaaaaaaaare greseala.
    Esti tare. Pupici , Alexiuss.

    RăspundețiȘtergere
  2. draga alexiuss ( imi plac dragalirile, chiar imi plac, sunt amuzante),

    in jurul meu toata lumea scrie: fosti colegi ajunsi scriitori sau critici literari, redactori la diferite reviste destul de respectabile, sora mea se performeaza la cenacluri si scrie dinainte sa invete sa scrie ( f serios), tipe muuulte amice/iubite/foste/actuale care scriu, avut profesori scriitori sau critici cunoscuti. poate ca nu am inca nimic de spus. stilul ti-l dezvolti cu varsta si e parte din personalitate, dar nu ajunge. treb sa ai si ceva de spus. ah, si eu inca mai cred in aiureala aceea cu Scriitor cu s mare. stiu, sunt demodata si, implicit, ridicola.

    multumesc oricum pt ce ai spus

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna,

    Este Dom, nu Don, nu stii bine. :)
    Cat despre cartea Cellei Serghi, merita relecturata.
    In privinta mea, am toate asigurarile la ceea ce ma intereseaza.
    Lectura placuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. so, nici macar nu treb sa zic ca se afla ca scriu despre ... in-te-res-ting.

    da, verificat e dom , dom juan e titlul unei opere de moliere, probabil tu te refereai la celebrul personaj asa cum il vede moliere. recunosc, nu am rabdarea necesara pt a gasi contextul ca sa inteleg ce si cum. so , mea culpa.

    daca aveti curiozitatea, ma adresez acum altora care or mai citi pe aici, intrati pe la bizarele ai apoi din blog in blog. veti descoperi o lume interesanta. am recunoscut cateva nume, unele cu placere, altele nu prea ( acum, sincer, asta e). era niste versuri frumoase ale unei tipe , lucia . nu am retinut restul.

    oricum , bizarela, merci ca ai trecut pe aici, o sa mai ma uit sa vad si eu ce e pe acolo, prin lumea aceea. if i really want to ...

    RăspundețiȘtergere
  5. if you really want to. :)

    bucatele de puzzle, sferturi de universuri, are si poze frumoase lucia, daca cauti, mai sunt si ursuleti, mai e si rabdare, mai e si emotie, mai e si rectire mai ales.

    :)

    zi frumoasa,

    medeea

    RăspundețiȘtergere