joi, 2 iulie 2009

reactii

Citit raportul de 60 de pagini de la Human Rights Watch” şi „International Gay and Lesbian Human Rights Commission”. Ce bine ca scrie pe site-ul suntgay.ro anul publicarii pt ca eu chiar nu il gaseam : noiembrie 1998.

Pe mine m-a speriat mai tare cazul minorilor care au fost prinsi de proprietarul unui restaurant ca se sarutau. Si de aici a urmat politia, obligati sub bataie sa declare ca sunt majori si au avut relatii sexuale. Apoi umilire ( cap bagat in toaleta) si violarea de catre 60 de detinuti care au fost instiintati inainte ca cei doi sunt homosexuali.

Sau o tipa acuzata ca a vrut sa corupa pt intretinerea de relatii sexuale o alta femeie. Bineinteles ca nu avea absolut nicio importanta ca de fapt femeia acuzata vroia doar sa isi recupereze miile de marci imprumutate individei care acum o acuza .

Sau esti un pusti derutat, esti prins ca furi, politia de bate, tatal tau depune plangere si uite asa brusc te trezesti ca tu ai vrut sa intretii relatii sexuale cu un alt detinut.

Asta e stat politienesc pt ca daca nu mai poti fi acuzat ca ai relatii cu persoane de acelasi sex, vei fi acuzat pt scandal public . nu exista un hetero acuzat ca s-a sarutat cu iubita pe strada, dar la homo e deja scandal.

Si incercand sa destind atmosfera, mai mult pt mine. O chestie amuzanta: discutand parlamentarii nostri despre legea nr 200 spune unul destept ca incestul e mai bun decat homosexualitate pt ca macar acela duce la procreare.

Ministrul Justitiei este cel care a introdus deja celebra replica : ,, nu intram in Europa cu spatele".

Oamenii isi parasesc orasul de frica politiei si treb sa apeleze la organisme internationale. E vorba de un oras, nu un orasel - Baia Mare (150. 000 de locuitori). Un mare stab de acolo , fost securist, incepe sa ancheteze oamenii. Ii convinge ba pe unul, ba pe altul cu bataia sau cu promisiuni mincinoase sa spuna despre altii si uite asa pare ca iadul nu se mai termina. Tinta era clara: santajul politic.

Altii fug din tara pt ca stiu ca oricum nu au nicio sansa.

1998 - raportul e de acum 10 ani. Acum e altfel?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu