joi, 2 iulie 2009

politica

Pentru că tot am locul asta în care pot vorbi despre orice îmi trece prin cap : politica , why not. Nu stiu multe tipe interesate, deci , o sa vorbesc ca să îmi lipezesc gândurile. By the way, din una în alta ajungem la politică, replica ei ,, doar nu o să vorbim acum despre politică", mi-am înghiţit cuvintele.

De la cititul blogului de dimineaţă, la cafea, mi se trage. Wannabegay e un tip de 21 de ani , împliniţi de curând ( eh, mi-a fost jena să îi urez la mulţi ani, nu ne cunoaştem şi sună aiurea), care face filos sau psih prin state. Whatever, nu asta vroiam să zic, ce vroiam să zic e că ... are un blog şi acolo la început îmi părea complet antipatic, în lista de bloguri doar i-am menţionat numele. Îmi părea îngâmfat, limbajul lui pedant. Eh, si face el cândva o critică a blogurile gay şi pe undeva ii dau dreptate. Urmează nişte articole sau filmuleţe despre teorii privind originea sexualităţii - nu stiu pe unde sunt că acum nu le-am mai găsit şi aveam nevoie de ele - şi încet - încet, nu , nu a fost dragoste la prima vedere - îmi reţine atenţia.

Şi acum că vi l-am prezentat, să trec la fondul problemei. Wannabegay e mai activist aşa. Nu stiu mulţi bloggeri activişti. El vorbeste despre politica (nu doar despre).
Da, pai sa vedem as alege stanga pt ca e alegerea logica, prin ideologie ar treb sa apere drepturile minoritatilor . La noi stanga inseamna PSD si cel mai vizibil pesedist e Vanghelie care spunea ca nu ar legaliza casatorii intre gay nici daca ar fi legale. La dreapta avem liberalii. Ei cica au votat cei mai multi pentu Rezolutia Catania. Dar apoi s-au scuzat cumva spunand ca era intr-un context mai larg. Politicienii se tem sa nu piarda capital. Asta e tot.
La noi ingramadeala e pe centru. Centru- stanga ar fi solutia. Clar. Acolo e si PSD cred. So, am stabilit ce orientare s-ar potrivi cu interesele noastre.

Candidat? Buhuceanu - e singurul care imi vine si mie in minte. Dar de ce nu femeie? Adica da, nici ca hetero nu ar avea o femeie mari sanse la presedintie. Dar chiar ne gandim ca vom castiga? Nu asta cred eu ca e scopul. Scopul este sa aratam ca suntem o putere care merita sa fie luata in seama.
Noi nu trebuie sa ne comparam cu majoritatea. Trebuie sa ne comparam cu o minoritate care sa ne fie exemplu prin seriozitate. Maghiarii sunt ca niste soldati. Cat reprezinta? 2%? Pe cei 2% ei se pot baza !
Nu spun acum ca trebuie acum ca daca nu e femeie sa nu il voi vota. NU!!! Doar ca intrebam si eu , de ce nu femeie? Cred ca totusi femeile sunt din minoritatea lgbt cu cea mai mare priza la straight - eri. Cred eu. Nu avem insa nicio personalitate lesbi pe care as putea-o propune.

*am incercat sa scriu cu diacritice, e prea greu. Nu stiu nici sa fac paragrafe, asa ca am facut pe model american, parca, cu rand spatiu. Ma enerveaza deja toate formalitatile astea.

6 comentarii:

  1. ma crezi sau nu, eu m-am gandit serios si la a propune o femeie candidat din partea gay-ilor... nu am gasit un nume, insa sunt convins ca exista lesbiene muuult mai pregatite si mai inteligente decat barbatii gay.. lucru dovedit si de blogurile gay care prezinta doua realitati paralele si uneori antagonice: bloguri lesbi excelente, bloguri gay sterile... multumesc pentru prezentare si ma bucur ca aduci si tu argumente in favoarea formarii acestei "armate" gay, care, zic eu, ar fi un pas inainte si ar deschide niste drumuri favorabile comunitatii...

    eu ziceam de stanga, nu de centru stanga... romania are nevoie de un partid autentic de stanga (la stanga pesedeului, daca vrei), usor radical si care ar putea sa prezinte o alternativa.. e mult de discutat, mai ales in conditiile inflexibilitatilor votantului roman...

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari pentru articol. Si pe mine ma intereseaza politica. Si nu sunt anonima, sunt Dak.

    RăspundețiȘtergere
  3. http://wannabegay.org/2009/05/16/vimeo/

    aici gasesti filmuletul cu diversele teorii cu privire la originile homosexualitatii... in rest, daca mai cauti ceva, este o casuta "search" pe blog, unde poti scrie teorii gay sau orice altceva...

    apropo.. DAK, ma bucur sa te gasesc si pe aici...

    RăspundețiȘtergere
  4. hei, hei, bun venit, wannabegay!!!

    eu stiu ce vrei sa spui, dar ...stanga-stanga inca mai este asociata cu comunismul cu fata umana. e riscant. oricum incercam sa schimbam mentalitati, dar trebuie si aici sa schimbam deja ne punem singuri bete in roate.
    eu am spus de exemplu mai multor persoane din comunitate ca rezolutia e propusa de un comunist si au fost uimite. am zis apoi si ca normal interesul nostru ar trebui sa fie sustinut de comunisti. au zis ca nu stiau, dar cred ca au si uitat imediat.
    multumesc pt link! am vazut casuta de search, dar nu cred ca am introdus eu corect criteriul de cautare.

    RăspundețiȘtergere
  5. dak, bine ai venit! e bine atunci ca suntem mai multe.
    nu ai putut sa apari cu numele? nu ma pricep la terminologii. adica au fost probleme? nah, intreb ca sa vad daca e de la mine.

    RăspundețiȘtergere
  6. In mod obisnuit introduceam doar numele si adresa de mail. Nu am blog - decat unul pe care l-am sters, dar poate mai subzista, asa, ca o gaina fara cap. Sa vedem... merge! Oricum nu conteaza, pot sa-ti scriu si pe anonim.

    RăspundețiȘtergere