joi, 9 iulie 2009

fara titlu

inca nu am invatat sa postez clipuri, asa ca dau link

interviu woody allen

thanks to bookblog.ro

sa vedem daca am putut transcrie corect caci mi-a placut f mult : i'm a very middle -class, blue- coloured, beer drinking, television, T - shirt, jerk at home, not someone who's constant, kicking God or Spinozan ( minutul 3:00)

Si mie imi pare ca seamana f mult cu keaton. Mi s-a parut ca s-a contrazis putin " i'm not a nevrotic person... i make my films for my own therapy". Nu ca ar exista neaparat o legatura directa neurotic - therapy. dar woody allen este cel care a facut f multa reclama psihologilor, terapeutilor, canapelei.

Vickey Christina Barcelona - e funny, dar dincolo de rolul lui Penelope Cruse nu cred daca e chiar un film reprezentativ pt filmografia Woody Allen.

Primele amintiri legate de el: nu au fost din filme. Era o piesa de teatru cu un om la care vine moartea si incearca sa il convinga sa renunte. Si era la radio si eu eram cu parintii in gazda intr-o statiune unde era salina, la curte si aveau acolo drept caine un porc f inteligent si drept fata de masa pe o masina de spalat veche pagina de centru din ,,Prostituata" si acolo era un fragment din Paul Goma ,, Din calidor". Mult mai tarziu a venit ,, Trandafirul rosu din Cairo", senzatia accea ca poti intra in film. Ca poate chiar esti acolo .

2 comentarii:

  1. si mie imi place la nebunie woody allen, fantastic cum s-a putut reinventa omul asta la varsta lui (ma refer la filmele lui 'londoneze', cele din ultimii ani). vicky cristina... nu m-a atras nici pe mine, frumoase peisajele, frumoasa scarlet :P dar chiar ma gandeam ca nu i se mai vede mana, daca mi-ai fi dat un fragment din film fara sa-mi spui cine l-a regizat, n-as fi ghicit niciodata.

    mi-a placut descrierea primei voastre intalniri :)

    RăspundețiȘtergere
  2. pt mine ramane tipicul intelectual new-yorkez evreu sau evreul new-yorkez intelectual. ultimele lui filme nu m-au mai impresionat ( cassandra's dream was the worst).

    ultimul film al lui care mi-a placut : el avea o masina mica - mica si a murit mergand cu ea pe contrasens. :D

    RăspundețiȘtergere