miercuri, 16 septembrie 2009

Sta sa ploua - sau mai bine NU

E la greenhours. Am vrut si eu sa aflu despre piesa, era chiar apreciata intr-un blog, nu m-am uitat insa mai bine sa vad cam cum si cat gandea persoana care detinea blogul, tot de pe net fusese selectata si la nu stiu ce concurs pe teatre, parca. Pe mine, uite, m-a convins sa merg informatiile de pe net.

E o maimutareala. Daca esti deja vesel si vrei motiv sa razi ca sa nu razi ca prostul fara motiv, e buna piesa. Altfel, eu m-am uitat la spectatori si ma gandeam: ce naiba sunt eu singura care se plictiseste si ii pare ridicola toata aiureala de pe scena? erau cativa care nu se amuzau deloc.
Am mai fost la teatrul de la greenhours, nu mai stiu titlul piesei, dar stiu ca mi-a placut foarte mult. Si atunci de aceea am mers, imi place teatrul neconventional, in spatii neconventionale. Dar acum am impresia ca e mult snobism la mijloc.
Maria Buza improvizeaza la greu. Toata piesa mi-a parut o improvizatie. Era parca un examen pt studentii de la actorie. Actiunea este trasa de par. Umorul este tembel. Poate ar trebui sa precizez ca mie imi place umorul negru si cel absurd. Pot aprecia umorul daca se combina cu ceva drama , cu ceva psihologie, daca sunt credibile situatiile prezentate pe scena.
Tipa blonda ( voi verifica imediat si numele lor - later edit : tania popa, daca am ghicit bine ) se balbaia la replici. Tipa slabuta, in rolul Julietei, era artificiala ( antoaneta cojocaru). Poate rolul ei era artificial, nu stiu. Dar nu era asa de frumoasa ca sa imi para ca ar putea fermeca vreun romeo. Da, sunt subiectiva.
mi-a placut doar tipul, singurul din piesa( nici nu e trecut numele lui in prezentarea piesei pe siteul greenhours). Parea natural. Da, si el se maimutarea, dar ar fi fost culmea intre atatea mascarade de pe scena el sa fie singurul serios. Acum nu era extraordinar, rolul nu era deosebit.
m-a amuzat cand pustoaicele de la masa de alaturi au inceput sa suspine cand a intrat el in scena . parca era copie din titanic - prim plan cu leonardo di caprio, fetele oftand prin sala de cinema.
in concluzie, daca va place teatrul de revista, nici macar de comedie, daca va plac piesele usurele, daca vreti sa iesiti cu o tipa la o piesa care sa nu ii solicite prea mult materia cenusie - " sta sa ploua" e piesa perfecta.

Ce stiti despre " dragostea dureaza 3 ani" de la motoare? Ma batea gandul sa merg, dar nu as mai dori o experienta asemanatoare.
da, si e in plan "iubiri interzise" de la TNB. voi cand ati mers ca sa o prindeti pe japoneza in rolul principal?

10 comentarii:

  1. e ok 'dragostea dureaza 3 ani', varianta pe care am vazut-o acum 2 ani era cu C. Iacob (si era si motivul pentru care am vrut s-o vad), dar am inteles ca acum nu mai e cu el :-SS Oricum, reprezentatie buna, cateva elemente f. bine localizate, muzica aleasa chiar faina (incl. Gotan Project - Epoca) si mai mult decat atat, m-a motivat sa citesc si cartea.
    Sper sa-ti placa!
    xoxo
    O.

    RăspundețiȘtergere
  2. Frederic Beigbeder - e autorul romanului. la editura Pandora s-a scos cartea, 25 roni(rezonabil). cica e trilogie, atat mai mi-ar trebui, alte fixatii.

    multumesc, octavian! deci, merita.

    RăspundețiȘtergere
  3. am zis sa incerc si eu sa fiu serioasa macar pe un post mai decent ca asta, dar nu vrea si nu vrea.

    cristi iacob imi placea mult cand se purtau blugii aia negri strech. deci, aveam ce vedea :))))incredibil cat de superficiala pot fi !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cristi Iacob ati zis ? Talk about shallow , I'm drulling here people !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. oh, atunci suntem doi, punem de un partid?

    RăspundețiȘtergere
  6. clar ! Eu semnez primul =))

    RăspundețiȘtergere
  7. Pe actor il cheama Marius Manole, si mie una mi-a placut piesa poate pentru ca aveam chef de o comedie... Dar cu ce am ramas dupa piesa a fost cu o mare pofta de piure :).

    RăspundețiȘtergere
  8. savarina , am vrut savarina. si am mancat savarina. dupa piesa.

    cat am mai cautat sa gasesc la ce te refereai cu piureul :)) oricum, el a jucat cel mai onorabil. raman si acum la parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  9. El tot timpul joaca onorabil :) si nu, nu suspinam eu dupa el :D.

    RăspundețiȘtergere
  10. probabil, pentru mine a fost prima data cand l-am vazut jucand.

    RăspundețiȘtergere