vineri, 11 septembrie 2009

so, i confess

1. fumez. Mai tineti minte postarea cu cum ma vad peste 11 ani? Pe atunci nu fumam, ma duceam la sala si aveam o parere f buna despre mine. Dar daca vedeam pe cineva fumand, plecam de langa el, daca vedeam in filme fumand, schimbam canalul. Aveam noroc ca la serviciu nu se fuma. Nici macar directorul nu fumeaza unde lucram. Se fumeaza doar in afara institutiei. Asta a contat. Daca eram fortata sa ma las nu o faceam. A fost un chin. Si de asta imi e greu iar sa incerc sa ma las: ma trezeam la 3-4 noaptea cu nevoia de a fuma, dimineata la cafea, cafeaua nu avea gust, nu imi venea sa fac nimic. Caci ma obisnuisem sa ma recompensez cu tigare. Asta a fost o luna, timp in care am numarat zilele. Apoi lunile. 6 luni nu am fumat. Ok, daca ma nimeream langa fumatori ceream o tigare. Asta a fost o alta greseala, pe langa cea cu feritul de fumatori. Nu dispar fumatorii ca nu mai fumez eu.
cand m-am intalnit cu ea am cumparat primul pachet de tigari. Am zis sa nu cer ca poate fac impresie proasta. Am incercat sa ma las cu ea alaturi. Incepusem sa cumpar tigari si cand nu eram langa ea. Nu bricheta, ca ma duceam la argaz si aprindeam doar ca sa fumez mai putin. Am incercat sa ma las iar langa ea. Am zis ca ii platesc tigarile cat timp sta langa mine si fumeaza si eu nu pot sa nu fumez cand se fumeaza langa mine. Adevarul e ca nu puteam nici sa o sarut, ii mirosea urat gura daca eu nu fumam, nu ma puteam apropia. Ma lasasesem pt ca nu mai suportam sa imi miroase parul si casa si hainele a tigari si uite ca tot acolo ajunsesem. Daca ma lasam eu nu insemna ca nu ar mai fi mirosit cat timp si ea fuma. Poate asta a fost alta greseala. Nu treb sa ma incurc cu o fumatoare. Dracu stie, nu mai stiu nici eu. caci greseala dupa greseala si iar greseala. Eu sunt de vina, prea slaba.
Acum de exemplu rezistasem fara tigari pana la 6 si la si jumate am mers dupa tigari. La 8 am sala, puteam sa o mai lalai. Si dupa sala nu mi-ar fi venit cheful sa mai fumez. Da, la sala merg si fumez. Cum naiba vine asta?
Vreau sa renunt pt ca imi era bine si aveam o parere despre mine mai buna cand nu fumam. Nu vreau sa discut despre asta, am tendinta de a ma vaita si de a nu face nimic. Asa ca acum am spus, si daca voi face, o voi face. Daca nu , nu. Dar de vorbit despre asta nu voi vorbi. Sper sa incep iar sa numar zilele fara tigari si apoi luni si apoi ani. Pot accepta sa fiu fumatoare care nu fumeaza. Nefumatoare nu cred ca voi fi vreodata.

2. imi urasc motanul. Mai , il urasc! Deci am inceput sa injur fara oprire , eu care de obicei urasc vorbirea vulgara. Sa dorm cu nervi , eu care pun atata pret pe somn. Nu am loc in care sa imi pun un lucru ca vine el si il ascunde dracu stie unde. Nu mai sunt stapana in casa mea. se lupta cu cartile mele , cu oamenii care imi calca pragul. E incredibil de posesiv. Tandretea lui nu e decat un alt mod de a-mi cere mereu, mereu atentia. Nu il mangai, il servesc, ii fac masaj . in mama lui.
cand am mers la cumparaturi azi, am lasat plasa deschisa. Adica sa il dau afara nu pot, ca nu am inima pt asta. dar ma gandeam ca poate pleaca singur. cand m-am intors vecina de jos mi l-a adus ca cica ar fi ajuns pe sforile ei. Naspa. I-as fi dus dorul o vreme, as fi suferit, dar mi-as fi luat inapoi casa in posesie.
Cand am coborat dupa tigari, vecina si-a aratat capul la usa , cred ca astepta multumiri. Nu aveam de unde. Iar incepe o noapte in care ma lupt cu el ca sa dorm. Si inca nu e in calduri ca e prea mic. E doar natia lui aia impielitata.

newsflash: ajung acasa dupa sala si gasesc ciorba la care muncisem ore intregi si din care nici macar nu gustasem, ca frigea cand am plecat, intinsa pe toata gresia din bucatarie. am luat motanul si am vrut sa il arunc in fata blocului. m-am oprit , sunat mama, maine sa vina sa il ia. nu mai vreau sa stiu nimic de el dupa aceea, dar sigur ma va tine la curent si imi va reprosa. insa:
- nu voi mai fi un pachet de nervi de dimineata pana adorm.
- nu voi mai strange dupa el ,primul lucru cum ma trezesc sau cum intru in casa.

o casa pana la urma e pentru locuit de catre oameni si daca nu te intelegi cu animalul, pleaca animalul ca nu o pleca omul. nu mai vreau in viata mea pisica! clar!

* hai ca asta e prea dura. cum am ajuns eu in lista unei tailadeze? nu e vorba, imi placea tailanda, asta pana am aflat ca e the land of choice pt pedofili. so, trimiterea la ,,lolita" o fi atras-o? :D

6 comentarii:

  1. I know you gonna hate me ... and yet.... LASA NAIBA TIGARILE !Faza cu motanul am patit-o si eu , doar ca patrupedul meu era fata , nu baiat . Am lasat geamul deschis , poate-poate o sari in pom (stau la etajul 2) ...nici gand. Se balansa usor pe marginea pervazului , doar pentru a miorlai dulcic si a veni inapoi in casa . Am dat-o afara ! S-a intors ... OK , am mai lasat-o o vreme , si am dus-o afara la rampa de gunoi . De acolo nu s-a mai intors . Intrase in calduri de 3 zile si cred ca si-a gasit consort . Nu m-a durut mai mult de 2 zile . Dupa care a trecut .

    RăspundețiȘtergere
  2. stiu, stiu, tu crezi ca nu vreau sa ?

    las ca scap de tot stresul si o sa ma axez pe asta. le iau pe rand.

    hei, multam ca ma certi ca o merit ! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. :) eu am un ciine pentru care am ajuns sa primesc amenintzari de la vecini pentru ca latra prea tare... dar nu renunt la el, desi mi s-au promis zile grele (intre altele, mi-a distrus tot prin casa, mi-a adus purici de la catzeluse maidaneze de pe strada si mi-a devorat inclusiv pantaloni, tricouri, papuci, pantofi, tocuri de usi, canapea etc). cit despre fumat, nu stiu ce sa zic, eu m-am lasat si reapucat de nu stiu cite ori... pina la urma, am acceptat ca am viciul in singe si daca va fi sa traiesc mai putin, o fac pe barba mea. imi asum responsabilitatea :).

    RăspundețiȘtergere
  4. nu am avut caine. stiu ca un caine nu face rau din placerea de a te enerva. animalul asta al meu e chiar sadic, terorist. ar face orice sa ma enerveze, sa imi atraga atentia in orice fel. se sperie cand ma vede cum ma supar, dar - si ce daca? - reia lucrurile exact de unde ramasese. nu e prost, e doar rau din fire.

    in acest moment toate lucrurile mele sunt pe rafturile de sus. toate sertarele sunt legate cu sarma de manere. si mai bine nu mai continui. las ca maine scap de el.

    eh si ce? legat de fumat:am si eu o preocupare, sa ma tot las de tigari. nu cred ca face bine sa o tot tii asa. la sanatate si la self-esteem.

    RăspundețiȘtergere
  5. sunt asa de nepoliticoasa: bun venit pe blogul noastru, adica al meu, dar suna mai bine , mai oficial, la plural.

    nu se compara cu ce ai tu pe acolo, sub nicio forma nu se compara, dar neah, facem si noi ce putem.

    eu nu stiu nici sa dau o muzichie oamenilor, sa le pun un videoclip, sa pun un banner. stiu doar sa dau link, e bine ca stiu si asta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Atentie la pisica. Tailandeza e interesata de matza fume ;)

    RăspundețiȘtergere