vineri, 25 septembrie 2009

loc de munca

lucruri noi pe care le aflam intrand pe forumuri. voi nu stiti, dar pe mine m-a ,,pescuit" sadland/ileana de pe imfree. ea mi-a zis sa imi fac blog daca tot nu imi gasesc locul pe acolo. de altfel, postarile din luna iulie, cand am inceput blogul sunt, in mare parte, preluari a ce scrisesem acolo.

si ca sa revenim la subiect, intrand din nou pe acolo, aflat de un proiect , dar mai bine va las pe voi sa cititi:

Dupa cum spuneam ma bucur ca am ajuns aici pentru ca am nevoie de ajutor din partea voastra. Este vorba despre un proiect demarat de un site din Norvegia care promoveaza comunitatea LGBT. Este un proiect de cercetare cu finantare privata care doreste sa ajute tinerii din comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali), prin furnizarea unor instrumente de informare valoroase , atât prin resurse on-line precum şi prin evenimente offline. In prezent suntem in cautarea unui (ei) Asistent(e) care sa efectueze cercetări/studii pe strada, baruri, cluburi, parcuri, etc.cu privire la situaţia tinerilor LGBT fara adapost din Bucuresti. Proiectul este temporar/project based si se plateste bineinteles :)
Pe scurt am nevoie de ajutorul vostru pentru a-i ajuta pe altii. In cazul in care sunteti deschisi sa ajutati acest proiect astept cu mare placere un raspuns la acest mesaj si putem discuta mai multe. Va multumesc si va doresc o zi superba in continuare!


acesta este ajutorul cerut de cei de care vor sa demareze proiectul, se refera asa cum ati dedus si voi la tinerii apatinand comunitatii noastre care au ajuns pe strazi.

iata cum si-au prezentat intentiile pe blogul imfree:

* Conform National Gay and Lesbian Task Force (thetaskforce.org) între 20 la sută şi 40 la sută dintre tinerii fara adapost se identifice ca lesbiene, homosexuali, bisexuali sau transexuali (LGBT);
* Studiul de mai sus releva faptul ca 26% dintre tinerii din comunitatea LGBT au fost dati afara din casa de catre parintii lor atunci cand si-au recunoscut orientarile sexuale;
* Tinerii care sunt abuzati psihologic de catre familiile lor fug de acasa iar aceasta fuga le aduce si mai multa suferinta iar aceste experiente negative se adancesc in timp si se reflecta in modul in care acesti tineri se dezvolta;
* In Bucuresti sunt intre 2000 si 3000 de copii si tineri fara adapost iar 800 dintre acesti tineri ar face parte din comunitatea LGBT daca ne-am baza pe faptul ca studiul din Statele Unite ale Americii corespunde aproximativ cu datele demografice din Bucuresti.

In baza concluziilor trase din aceste studii si rapoarte am dorit sa demaram si in Bucuresti un proiect de informare prin care tinerii din comunitatea LGBT sa aiba acces la cele mai bune resurse disponibile si astfel sa incercam sa prevenim acest fenomen evidentiat in studiul celor de la National Gay and Lesbian Task Force.

In conditiie in care in Romania cu greu se gasesc informatii despre acest subiect si despre comunitatea LGBT, am scris acest mic articol in speranta ca ne puteti ajuta. Avem nevoie de ajutorul vostru pentru a-i ajuta pe altii. Daca aveti informatii despre cele scrise mai sus, daca v-ati confruntat cu aceasta problema sau cunoasteti tineri care s-au confruntat sau se confrunta in continuare cu ea, daca aveti sfaturi care sa ne ajute in demersul nostru sau ati fi chiar interesati sa faceti parte din acest proiect ne puteti scrie pe adresa spreeoutreach@gmail.com.


sper ca nu am gresit in vreun fel, cat timp am precizat si sursele, promovand aceasta initiativa.

am cautat pe net ce si cum, ca na eu sunt toma necredinciosul, si gasiti si pe bestjobs oferta de angajare pt acest job project based. banii nu sunt specificati, dar daca tot mergeti prin cluburi, daca va invartiti prin zone gay friendly, daca ati terminat o facultate care ar putea corespunde nevoilor postului, pana la urma faceti si un bine.

*sper f tare ca nu m-am aruncat cu capul inainte si nu oi fi facut vreo prostie ca atunci cand am promovat tot pe aici blogul unei trans. in fine, trecutul e trecut tocmai pt a ramane in urma. mie mi-au placut intentiile lor si de aceea am zis sa ma risc.

5 comentarii:

  1. eu cred ca ideea este extraordinar de buna... am vorbit si la mine pe blog despre ea, candva... problema este ca inainte de a intinde o mana de ajutor tinerilor alungati de acasa, trebuie sa ai mana respectiva. un centru de gazduire, o cantina, o organizatie, ceva... sau, daca e posibil, un grup de gay&lesbiene care sa-i primeasca pe acesti copii la ei/ele in casa... cum ii identifici ca gay, totusi?

    RăspundețiȘtergere
  2. n-are treaba cu postul , doar te intreb : mai traiesti , esti bn ? nu te-am mai "vazut" pe aici

    RăspundețiȘtergere
  3. am intrat in legatura cu ei, sa vad ce va fi. si eu le-am zis ca le trebuie intai organizare, un site, un banner sa pun aici. cred ca asta si cauta acum oameni cu care sa demareze. banuiesc ca au ceva experienta, ca aplica eu stiu ce metode de la ei din norvegia de unde a pornit prima data initiativa.

    sunt bine, citesc, vad filme. hai ca si postez despre filme cand ajung la o concluzie. tu ce ai facut cu baiatul acela?

    RăspundețiȘtergere
  4. Hey...salutare,
    sunt prima oara pe blog, am primit link-ul de la cineva. Eu personal as fi interesata de asta, insa nu sunt din Bucuresti. Daca pot ajuta cu ceva scrie-mi pe bobogirll@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  5. spreeoutreach@gmail.com

    aceasta este adresa lor de mail, tine-ma si pe mine la curent cu ce s-o intampla. welcome!

    RăspundețiȘtergere