joi, 24 septembrie 2009

and my name is not rareş

eu am cerut macar saşa. saşa suna bine. e asa ... pohetic. de nichita nici nu se punea problema, adica pana si pustii de liceu spun ca nichita e femeie. mihnea iar suna bine. asa, razboinic, a voievod. nu am avut nici un cuvant de spus.
,,rareş e bine, nu? ramane rareş".
si acum sa te vad. ,,de unde este trandafirul?,, ,,de la rares." ,,mai, dar nu ai o poza cu rares asta?" hi,hi,hi. ce o sa faci? poza de pe net? si pe intuneric, si cu parul strans, si din profil-spate, tot nu arat a barbat.
ti-am zis ca oricum in meseria ta nu sunt probleme. dar vezi, tu vrei sa fii iubita, sa fii ,,populara". te-ar mai aprecia stiind? nu ai vrea mai mult sa afli daca te plac si daca ar sti?
,, unde dormi in seara asta?", ,, pai merg cu tine, dar in aceasta zona sta si rares si ana-maria".ah, suntem doi, sunt si un el si o ea. ok, deci poti iesi cu ana la o beute cu colega cea indurerata. voi fi ana. ana e straight, sunt sigura. ana nu va pune mana pe tine, ana nu te va face de ras.
dar, nu e asa?, vor intreba in cele din urma ,, dar cu rares de ce nu iesi?", ,,pe rares de ce nu ni-l arati?" si cat timp vei putea sa o tii in gluma,, pt ca nu vreau sa mi-l furati". daca au zis in gluma,,poate esti lesbi" le-ai raspuns in gluma ,,poate ca sunt".

tu nu ai obosit? nu te simti deja prinsa in minciunile astea? nu vezi ca nu se mai termina?

si ma gandesc atunci ca na, ce eu sunt mai buna? eu nu zic nimic. nu tin sa imi impartasesc viata privata la serviciu. eu nu sunt ,, populara". nu intreb, nu spun. pt ca esti femeie? hm, cand era un el, dupa f mult timp, si doar pt ca atunci eram un grup de pusti care abia terminasera facultatea spusesem ca are putza mare si ,, cu ce se ocupa?" - ,,canta la chitara", bine, bine, dar cu ce se ocupa? ,, canta la chitara in sufragerie, cu asta se ocupa". tu ai pt mine un nume de alint. lor nu le-as zice numele acela, e prea personal.

de ce te simti ridicola cand iubesti? de ce esti amuzanta si atragi cand nu esti tocmai fericita?

am fost mandra de tine si putin derutata cand m-ai sarutat in buricul targului. in spatele nostru era o doamna cu copilul. ma asteptam la injurii sau huiduieli. nici una din noi nu poate trece drept barbat. in tramvai, sunt momente cand imi vine sa te sarut. am observat momentul si la tine si atunci era altfel. dar cand mi s-a intamplat mie, a fost ciudat, m-am facut rosie toata si m-am uitat in jur sa vad daca a observat cineva.

si incep sa devin posesiva si banuitoare pt ca incep sa tin. dar in acelasi timp ma gandesc de data asta cat te va tine pana iar iti vei lua jucariile si vei pleca.

am nevoie de ironie pt a pastra distanta. ca sa nu mai doara.

nu am mai citit nimic de duminica, probleme si cu munca, dar na - incercam si noi sa gasim acum lucruri in comun, ,, cladim amintiri impreuna": teatre, filme. ,, nu e ciudat ca doua persoane sa stea impreuna si sa citeasca?", ,,nu, cum sa fie ciudat?sunt cupluri care asta fac. fiecare citeste ce ii place, nu e nimic ciudat in asta". nu as accepta sa stau la calculator, cu munca si tu sa ...ce? asta da,mi-ar parea ciudat. dar cititul na, alaturi de filme si teatre si iesitul pe afara, e o parte din lumea mea. (chiar nu stiu ce fel de carti ti-ar placea - pana la urma am reusit sa ne uitam la ice age 3 si am si ras: i'm alone lonely loner)

treburi ciudate la serviciu. coleg nou. sunt o rasista imputita. asta e. cred. mai, cum l-am vazut imi venea sa ma bag sub birou. am cerut imperativ afara. ,, dar tocmai am venit de la fumat" si eu in gandul meu, pusca mea nu pt tigare, ,,hai afara". ,,nu ies". toti ceilalti erau relaxati. incercau sa fie friendly cu noul coleg. de fapt,cred ca mureau de curiozitatea sa il eticheteze, a venit o noua sursa de barfa. eu o tot tineam pe a mea, sa ma bag sub birou. pana la urma mi-a iesit o semi-ascundere. tipul e o caricatura. mic, negru, chel (mai are ceva fire rare in partea de sus a capului), pretentios in vorbire si la niciun sfert de ora de cand a venit a facut o gluma vulgara. nu sunt fana glumelor vulgare, iar modul lui de abordare mi-a parut deplasat intr-un mediu in care predomina femei. dupa nicio saptamana s-a certat pt un scaun, un loc la un birou, cu o colega f veche pe acolo. proasta miscare. cica are gesturi feminine. i dont give a fuck. nu asta e problema si daca se va pune problema asa - voi reactiona. nu e singurul de acolo cu gesturi mai afectate. sunt o rasista? asta e? de ce dumnezeule cand intra in birou mie imi vine sa fug, sa ma bag sub birou? daca deschide gura ma musc de limba sa nu rad? nu imi e antipatic, e doar o caricatura de om.

parca toate necazurile s-au lipit de el si ar putea fi discriminat din atatea motive. ca e mic de statura, ca e chel, ca e gipsy, ca e gay. uf, cum o fi sa fii asa?! si ar trebui sa imi fie rusine, rusine, rusine, ( si imi e,asta cand nu ma bufneste rasul) de reactia mea spontana.

*na, ca de la rares am dat-o in altele.lucruri care imi bantuie mie creierul acum in loc sa pun naibii mana sa citesc daca tot am putin timp liber. hai ca v-am lasat: sa fiti cuminti, mai buni decat mine oricum sunteti, si o zi minunata!

6 comentarii:

  1. Cred ca si eu sunt o rasista imputita. Mi-o picat capu' pa tastatura la seria mic, chel, gipsy si gay! Si totusi... asta-i tot? Nu e si batran, schiop si seropozitiv?

    RăspundețiȘtergere
  2. ana ... inca o data , ma inclin , si iarasi : apuca-te naiba de scris , pe cuvant , ai talent cu carul ! cat despre gipsy .. nu ma pot declara rasist , ba chiar am fost indragostit de unul ... pacat ca nu i-am spus :))

    RăspundețiȘtergere
  3. batran - nu. desi are sub 30 si arata de peste 35. oricum, tin sa spun ca am intrat in vorba cu el, chiar ne-am imprietenit spun eu ( facut schimb de nr de telef si mailuri), m-a invitat chiar la concert la festival enescu. deci, nu stiu, banuiesc ca dupa ce imi fac autocritica, reusesc sa imi si inving ... pornirile suspecte si devin o persoana amababila. chiar mai amabila decat cu persoane care imi sunt total indiferente.(asta e tot rasism, dar pe invers?!) nu stiu cum privesc colegele amicitia asta a noastra. ea - stiti voi cine - o priveste putin cu suspiciune. invitatia aceea suna putin a ,,date"?

    i-am zis ca ii dau si dublura la cheia de la dulapul meu de la serviciu! deci, sunt o rasista imputita, dar ca reactie contrara - ma intrec apoi in amabilitati. incerc si eu sa ma inteleg detaliind pe aici.

    a fost nevoie sa imi dau un sut in fund ca sa intru in vorba cu el. mi-a mai crescut selfesteemul in schimb.

    alexius, esti tu dragut, dar eu sunt doar asa de obicei si asta nu face sa mi se ridica la cap aere de scriitoare. multumesc insa f mult . hug, hug (noi treb sa ne vedem intr-o zi, sa stam la o bere/suc/limonada, vorb f serios, da un semn daca treci prin bucuresti)

    RăspundețiȘtergere
  4. da, da, da :) am si eu momente de slabiciune :D

    multumim

    RăspundețiȘtergere
  5. si mie mi-ar placea sa ne vedem candva , insa , pana ajung eu la bucuresti cred ca imbatranim :)). Am ajuns in bucuresti in '94 , si dupa asta am ajuns in Verona in 2003 (boschetii lor sunt la fel ca ai nostri , cu diferenta ca pe aia i-am testat la somn :P).In rest doar cateva escapade pe la C-ta . Hugs!

    RăspundețiȘtergere